Makaron z boczkiem i groszkiem

Czas ponownie napełnić michę studenta :), Idealna propozycja dla tych co lubią treściwe posiłki.Smacznie,szybko,tanio czyli to co lubimy najbardziej :)!

Przepis na 4-5 porcji.

Składniki:

  • kawałek wędzonego boczku
  • puszka zielonego groszku konserwowego
  • opakowanie dowolnego ulubionego makaronu, u mnie świderki (500 gram)
  • pęczek natki pietruszki
  • Kulka mozzarelli (opcjonalnie jeśli lubisz :))
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • 4 czubate łyżki śmietany 12%

Przygotowanie:

  • na patelni podsmaż cebulę, dodaj posiekany czosnek oraz boczek
  • gdy boczek się zarumieni dodaj odcedzony wcześniej groszek i smaż chwile na małym ogniu
  • następnie dodaj śmietanę i mieszając doprowadź do wrzenia
  • ugotuj makaron i wymieszaj w garnku z sosem.
  • całość posyp posiekaną natką pietruszki i pokrojoną mozzarellą

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *