Kaszotto z kurczakiem i warzywami

Pyszne jednogarnkowe kaszotto z kaszy jęczmiennej, proste, lekkie i smaczne zapełnienie michy dla 4-6 osób!.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 3 czerwone papryki
  • 2 średnie cukinie
  • 2-3 kostki rosołowe
  • 3 szklanki wody
  • 1 i 1/3 szklanki kaszy jęczmiennej
  • 2 łyżki oleju
  • przyprawa do kurczaka
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Posiekaną cebulę podsmażamy w garnku na oleju
  • Dodajemy pokrojoną w kostkę, przyprawioną pierś z kurczaka
  • Gdy kurczak jest gotowy dosypujemy kaszę i chwilę smażymy
  • Dodajemy wodę, kostki rosołowe oraz pokrojoną w kostkę paprykę i cukinie
  • Przykrywamy pokrywką i dusimy ok 35 min co raz mieszając. W razie potrzeby możemy dolać troszkę wody.
  •  Kiedy kasza wchłonie bulion, a warzywa zmiękną zdejmujemy z ognia.

Smacznego!! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *