Quesadilla z piersią kurczaka i z warzywami

Mega prosty przepis na szybki i pyszny obiad bądź kolację. Chrupiąca tortilla z rozpływającym się w środku serem skradnie Wasze podniebienia, łatwa w przygotowaniu na patelni bądź opiekaczu.

Składniki:

  • 4 tortille
  • podwójna pierś z kurczaka
  • 4 łyżki kukurydzy
  • 1 średnia cebula
  • 2 kulki mozzarelli
  • 1 papryka
  • 1 pomidor
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki ketchupu
  • przyprawa do kurczaka ( dowolna ulubiona)
  • zioła prowansalskie, bazylia,oregano

Przygotowanie:

  1. Pierś z kurczaka obsypujemy przyprawą, smażymy na patelni, następnie kroimy w paseczki
  2. kroimy w plasterki ser oraz warzywa
  3. w małej miseczce mieszamy ketchup z koncentratem pomidorowym dodając po łyżeczce ziół prowansalskich, bazylii i oregano ( nasz sos do smarowania wnętrza tortilli),
  4. Na całości tortilli smarujemy cienką warstwą naszego sosu,
  5. Na jedną połowę wykładamy w dowolnej proporcji wg uznania warzywa, kurczaka, ser.
  6. Zamykamy/przykrywamy drugą połową placka i wkładamy do opiekacza bądź kładziemy na suchą patelnię.
  7. Gdy tortilla stanie się chrupiąca a ser się roztopi nasze danie jest gotowe.
  8. Podajemy z ketchupem lub innym ulubionym sosem. Możemy podawać przekrojone na mniejsze kawałki,

Zdjęcia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *