Makaron z łososiem w sosie śmietanowym

Pyszny makaron w kremowym sosie z dodatkiem łososia idealnie sprawdzi się na szybki i pożywny obiad. Składniki na 3 duże porcje.

Składniki:

  • 300 gram ulubionego makaronu ( u mnie świderki)
  • 300 gram filetu z łososia
  • 300-350 ml śmietany 12%
  • 1 średnia cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • pęczek koperku
  • ser do posypania ( u mnie mozarella)

Przygotowanie:

  • Pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy na patelni z odrobiną oliwy bądź oleju,
  • dodajemy drobno posiekanego łososia i smażymy ok 5 min.
  • w międzyczasie gotujemy makaron,
  • do usmażonego łososia dodajemy śmietanę, pieprz, sól oraz posiekany koperek. Całość dusimy razem ok 5 min,
  • Ugotowany przecedzony makaron łączymy z sosem.
  • po nałożeniu na talerze delikatnie obsypujemy serem

Zdjęcia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *